stardoll lämnar sverige


Precis, exakt såhär lyder rubriken på DN's hemsida angående en artikel om Stardoll. Som säkert många redan vet så ligger Stardolls huvudkontor här i Sverige (Stockholm). Av någon anledning så tycker Skatteverket att Stardoll ska betala dubbelt så mycket moms* för att driva företaget (Stardoll AB) än förut, just för att Stardoll får in sina pengar genom att medlemmar över hela världen betalar superstar. När man skickar ett helt vanligt SMS till en kompis etc, så betalas momsen automatiskt. Det är ju inte gratis att skicka SMS, det kostar olika beroende på vilken telefonoperatör man har, men i vilket fall som helst så betalar man moms för allt man köper. Kläder, mat, SMS, möbler osv.

Jag är väldigt okunnig i sådant här, men som sagt tycker Skatteverket att stardoll ska betala dubbelt så mycket moms som tidigare. Det kommer inte Stardoll ha råd med, så därför kommer de få flytta företaget utomlands OM inte regeringen väljer att köra över Skatteverket så Stardoll slipper betala dubbel moms.

Själv tycker jag det här är så himla löjligt! Sitter väl bara små surgubbar/kärringar på det svenska Skatteverket och får för sig att hitta på en massa strunt. Jag hoppas Stardoll vinner över Skatteverket så de kan få vara kvar i Sverige, för om de flyttar utomlands kan det innebära en del förändringar. Ny personal, kanske sämre support och andra sätt att betala superstar på. Sajten kanske drivs på ett helt annat sätt, men ingenting har bestämts ännu, och ingen vet heller vad som kommer hända ifall Stardoll flyttar utomlands.

HÄR finns DN's artikel om Stardoll, för er som vill läsa!

*Läs vad moms betyder här.




från oychiel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0